martes, abril 27, 2010

Ensalada para Abita - verdes, rojos, blancos.... como la bandera Italiana! - Salad for Granny - greens, reds, whites... like the Italian flag!

SPANISH VERSION
La dieta es algo que nos tiene a maltraer en esta época cuando una vive en el hemisferio norte. Con mi suegra, Abita para sus nietos, estaba en la cocina y me puse a cocinar la cena.
Me pidió algo fresco, liviano, para no engordar!!!! a mi juego me llamaron. Abrí la puerta de la nevera, luego el cajón de los vegetales y comencé a retirar lo siguiente:

- dos tomates, a los cuales corté en cubos super mini
- medio pimiento rojo, cubeteado también
- medio fenouil (hinojo) cortado idem
- perejil picado, un buen puñado
- cilantro picado, otro idem al perejil
- cebolleta, dos; picaditas picaditas
- apio, también picado, tres ramas bien tiernitas, hojas incluidas

La vinagreta que hice fue simple:
- dos cucharadas de FAISSELLE RIANS 6% mg
- sal
- pimienta
- aceite de oliva, media cucharada
- medio limon exprimido
- una cucharada de mayonesa
- 10 vueltas de molinillo de especias varias TOQUE THAI (se consigue en Madrid; contiene cilantro, cayena, sal marina, pimienta negra, etc etc)

Esta ensalada ha resultado un éxito! hasta mi marido, poco adepto a los vegetales, la comió y me dijo: "es riquísima"!!!

Obvio, como de costumbre, no tomé la foto. Mañana la vuelvo a hacer y la subo.
Saludos a todas!!

ENGLISH VERSION
Diet... that's something that "lives" in our minds as soon as Spring commences when living in the North hemisphere. While chatting with my mother-in-law in the kitchen, I started cooking dinner.
She asked me for something very low-fat, low-calories, thinking of the few pounds she has to loose. That's what I love! inventing in the kitchen.
So, I ran to my fridge, opened the veggies compartment and I took out:

- two tomatoes, which I diced
- half a red pepper, diced... yes, again...
- half a fennel, diced as well
- persil, a handful, well chopped
- coriander, just like the persil
- two spring onions, the ones with the green leaves...
- celery, 2 or 3 branches, very well chopped, yellow-green leaves included

As dressing I mixed:
- two tablespoons of cream cheese -like the diet ones, kind of a very light one, 6% fat
- salt
- olive oil, half a spoon
- juice of half a lemon
- one tablespoon of mayonaise
- 10 rounds of "moulin" combined spices, the TOQUE Thai one, which is sold in Madrid -a nice combination of coriander, sea salt, pepper, cayenne, etc.

It was a great succes! my husband loved it, though he's not much of a fan for veggies. So refreshing, so good!
As usual, I didn't take the photograph. I'll do it tomorrow, I promise!!

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